top of page

Klaipėdoje – renginys „Mėgstantiems aštriai“


2020 m. vasario 6 d. 16 val. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos Konferencijų salėje (H. Manto g. 25) rinkosi debatų entuziastai. Į renginį buvo kviečiami „mėgstantys aštriai“: tai užuomina, kad buvo kalbama apie maistą – ir kad debatai buvo aštrūs.

„Maisto švaistymas namuose: bausti? Apmokestinti?“ – tokia tema savo argumentus už ir prieš išsakė atrinkti debatuotojai, o juos vertino komisija ir susirinkę žiūrovai. Namų ūkiai Lietuvoje per metus išmeta 54 000 tonų maisto. Ar įmanoma priversti vartotojus nešvaistyti maisto? Ar maisto vartojimas (namuose) – kiekvieno asmeninis reikalas? Ar čia padėtų baudos, mokesčiai, gal net bausmės? Debatų dalyviai savo kalbose plėtojo su šiomis problemomis susijusias idėjas.

Debatuose nestigo ir žalios spalvos, nes debatuose dalyvavo net 4 dalyviai ir 1 teisėjas iš Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos.

Renginį organizavo Jaunimo Europos komandos narys Klaipėdos mieste Benediktas Žemaitis,

Lietuvos vartotojų institutas (LVI) ir Klaipėdos Europe Direct informacijos centras. Tai pirmieji iš penkerių debatų, susijusių su LVI iniciatyva „Linkėjimai, maistas“ (www.vartotojai.lt/linkejimaimaistas), įgyvendinama ne tik Lietuvoje, bet ir Bulgarijoje, Estijoje, Kroatijoje, Latvijoje ir Rumunijoje. Du debatuotojai iš Lietuvos dalyvaus tarptautiniuose debatuose.

Benediktas Žemaitis

Zemaitis.benediktas@gmail.com

 

Iniciatyvą „Linkėjimai, maistas“ iš dalies finansuoja Europos Sąjunga, Lietuvos vartotojų institutas ir partnerių organizacijos Bulgarijoje, Estijoje, Kroatijoje, Latvijoje ir Rumunijoje.


bottom of page