top of page

Madų šou gimnazijoje


Gegužės 9 dieną, trečiadienį, į mūsų mokyklą nemažai kūrėjų ir žiūrovų subūrė išskirtinis renginys – avangardinių madų šou. Ši spalvinga demonstracija organizuota Europos dienai paminėti.

Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos madų šou ,,MADA‘M“ jau tapęs kasmetine švente ir yra laukiamas ne tik toje gimnazijoje, bet ir įvairiose Klaipėdos vietose. Dažniausiai mados demonstruojamos parodų rūmuose, I. Simonaitytės bibliotekoje ir KVK. Šiemet džiaugiamės, kad ir mums, ,,Ąžuolynui“, mūsų gimnazistės Martynos Žulpaitės iniciatyva pavyko bendradarbiauti su E. Balsio gimnazija ir kartu surengti nuostabų šou mūsų mokykloje.

Jaunieji dizaineriai madų šou metu pristatė savo unikalias rūbų kolekcijas. Jas kurdami autoriai rinkosi netradicines medžiagas, o savo vizualizacijas perteikė ne tik naudodamiesi tradiciniais siuvimo įrankiais – adata ir siūlu, bet ir klijuodami, rišdami, pindami. Žiūrovai išvydo įvairių spalvų, formų, elegancijos ir modernumo mišinį. ,,Ąžuolyno“ gimnazistai demonstravo jungtinę kolekciją ,,EUROPA UNITED“, G. Razmaitė parengė kolekciją ,,PRIMARY“, L. Jurkaitytė - ,,DIEVŲ MIŠKAS“, G. Dilytė - ,,QUEEN OF NIGHT“, E. Lelytė – ,,LEEVELINA“, I. Koverga - ,,PASKUTINIOJI IR SERENTIS“, M. Žulpaitė pristatė kolekciją ,,M-ART KODAS“, P. Vasiliauskaitė - ,,TIKSLI ASIMETRIJA“, A. Dagytė - ,,CHONTERA“, taip pat pamatėme jungtinę 10-11 klasių mokinių kolekciją ,,ETNO KLOSTĖS“. Dizainerius madų šou ruošė KVK dėstytoja Loreta Žulpienė, mokytojos Sigita Baroti, Nomeda Pamparienė bei Eglė Dučinskienė.

Dėkojame E. Balsio menų gimnazijai už bendrą darbą bei įspūdingą avangardinių madų šou. Manau, šis renginys nustebino kūrybiškumu ir sužavėjo kiekvieną. Mums dar ilgai išliks malonūs įspūdžiai, na, o kitais metais būtų smagu vėl sulaukti tokio renginio.


bottom of page